Have a question? Call us! +36-20/331-9784
Write a letter: info@specialmarket.hu

Electric bicycles

Rear-engine electric bikes This system is the common solution. Several large suppliers that were on the market in the past specialized in these. Their advantage is simplicity, high torque and no influence on the steering. The center of gravity of these electric bicycles is low, but it is placed at the back, which is also felt in the handling. If the battery runs out, you can easily ride them home, thanks to the freewheel. The components of the drive are not loaded, in fact, they usually have an even longer service life than on a traditional bike. These are typically electric bikes with pedal sensors, which turn on the electric motor when the rotation of the crank is detected. First motorized electric bicycles An older common solution, especially on city bikes. You can find the products of countless Chinese manufacturers on the market. Their advantage is goods. These are the cheapest systems and are usually not too heavy. If the battery runs out, you can ride them just like a regular bike. Bicycles ideal for city use and leisurely tours. At the same time, the front drive does not skimp on the influence on control, these bikes are the weakest in terms of handling. Their control is also simpler. The rotation of the crank is detected, hence the name: ebike with pedal sensor. In practice, this means that the assistance comes on with a slight delay if it detects that you are pedaling, but does not know how hard you are doing it. This way, the engine always adds a fixed amount of power to your power.

Hátsó motoros elektromos kerékpárok


Ez a rendszer a elterjedt megoldás. Több nagy, régebben a piacon lévő beszállító ezekre specializálódott.
Előnyük az egyszerűség, a nagy nyomaték és a kormányzásra nem gyakorolnak semmilyen befolyást. A súlypont ezeknél az elektromos kerékpároknál alacsonyan van, viszont hátra kerül, ami a kezelhetőségben is érezhető. Ha lemerül az akkumulátor, könnyen haza lehet velük tekerni, a szabadonfutónak hála.
A hajtás alkatrészeit nem terhelik, sőt, többnyire ezeknek még hosszabb lesz az élettartamuk, mint egy hagyományos bringán.
Jellemzően pedálszenzoros elektromos kerékpárok ezek, melyek a hajtókar forgásának érzékelésekor kapcsolják be az elektromos motort.


Első motoros elektromos kerékpárok


Régebbi elterjedt megoldás, főleg a városi bringákon. Számtalan kínai gyártó termékeit megtaláljátok a piacon.
Előnyük az áruk. Ezek a legolcsóbb rendszerek, és többnyire nem is túl súlyosak. Ha lemerül az akkumulátor, ugyanúgy tekerhetsz velük, mint egy normál kerékpárral. Városi használatra, laza túrákra ideális kerékpárok.
Ugyanakkor az első hajtás nem fukarkodik az irányításra gyakorolt befolyástól, kezelhetőségben ezek a kerékpárok szerepelnek leggyengébben.
A vezérlésük is egyszerűbb. A hajtókar forgását érzékelik, innen is az elnevezés: pedálszenzoros ebike. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a rásegítés némi késéssel bekapcsol, ha érzékeli, hogy pedálozol, de azt nem tudja, milyen erővel teszed.
Így a motor mindig fix értékű teljesítményt tesz hozzá a te erődhöz.