Kérdése van? Hívjon minket! +36-20/331-9784
Nagytarcsa, Felső Ipari Körút 3/D

Elektromos kerékpárok

-

Hátsó motoros elektromos kerékpárok


Ez a rendszer a elterjedt megoldás. Több nagy, régebben a piacon lévő beszállító ezekre specializálódott.
Előnyük az egyszerűség, a nagy nyomaték és a kormányzásra nem gyakorolnak semmilyen befolyást. A súlypont ezeknél az elektromos kerékpároknál alacsonyan van, viszont hátra kerül, ami a kezelhetőségben is érezhető. Ha lemerül az akkumulátor, könnyen haza lehet velük tekerni, a szabadonfutónak hála.
A hajtás alkatrészeit nem terhelik, sőt, többnyire ezeknek még hosszabb lesz az élettartamuk, mint egy hagyományos bringán.
Jellemzően pedálszenzoros elektromos kerékpárok ezek, melyek a hajtókar forgásának érzékelésekor kapcsolják be az elektromos motort.


Első motoros elektromos kerékpárok


Régebbi elterjedt megoldás, főleg a városi bringákon. Számtalan kínai gyártó termékeit megtaláljátok a piacon.
Előnyük az áruk. Ezek a legolcsóbb rendszerek, és többnyire nem is túl súlyosak. Ha lemerül az akkumulátor, ugyanúgy tekerhetsz velük, mint egy normál kerékpárral. Városi használatra, laza túrákra ideális kerékpárok.
Ugyanakkor az első hajtás nem fukarkodik az irányításra gyakorolt befolyástól, kezelhetőségben ezek a kerékpárok szerepelnek leggyengébben.
A vezérlésük is egyszerűbb. A hajtókar forgását érzékelik, innen is az elnevezés: pedálszenzoros ebike. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a rásegítés némi késéssel bekapcsol, ha érzékeli, hogy pedálozol, de azt nem tudja, milyen erővel teszed.
Így a motor mindig fix értékű teljesítményt tesz hozzá a te erődhöz.